done
Persoonlijk advies
done
Stalenservice
done
Gratis thuisbezorgd
done
Maatwerk mogelijk
5.00 / 5.00

Berber vloerkleed hoogpolig Beni Ouarain Design 1 - 250x300cm

Merk: Kaatz
Kleur:
2609,-
{"nl":{"delivery_time":99},"be":{"delivery_time":100}}

Productbeschrijving

Eeuwenoude ambacht van de Berber

De traditie van het kleden maken in Marokko is al eeuwenoud. Deze vroege start is waarschijnlijk te wijden aan het uiteenlopende klimaat van Marokko. In de besneeuwde Atlas bergen was behoefte aan zeer dikke en stevige kleden om de bevolking te beschermen tegen de kou. In andere regio's zoals de Sahara woestijn was er juist behoefte aan vlakke en lichte kleden. Zo kwam het dat er al snel een grote variatie kwam tussen de kleden die in Marokko geknoopt werden. Iedere regio in Marokko heeft zo zijn eigen stijlen en manieren ontwikkeld om vloerkleden te knopen. De bekendste en meest geliefde Marokkaanse vloerkleden zijn afkomstig uit de Berber en worden gemaakt door het Beni Ouarain volk. De originele Berber tapijten komen dus alleen uit deze bepaalde regio in Marokko en worden door vrouwen met de hand geknoopt. Kenmerkend voor de Berber is een hoge, zachte pool met een weelderige uitstraling. Door de unieke uitstraling onderscheiden de Berbers zich dan ook van andere kleden.

Materialen en kleuren

Hier is onze Berber Beni Ouarain te zien in design 1. Een mooi speels ruitenpatroon dat in combinatie met de hoge polen leven en warmte brengt. Onze Berbers zijn allemaal gemaakt van zuivere scheerwol. Het voordeel van wol is natuurlijk dat het lekker zacht is maar daarnaast heeft het ook nog een geluiddempende werking. De Berber collectie bestaat uit verschillende kwaliteiten. Denk hierbij aan hoogpool Berbers en Tapijten van handgesponnen wol. Beni Ouarain heeft een poolhoogte van 45-50 mm en is tweedraads handgeknoopt. Door haar lange pool is ze heerlijk zacht en dik. Met een gewicht van 5 kg per vierkante meter is Beni Ouarain dan ook een flinke dame. Onze Berber collectie kent verschillende natuurlijke kleurnuances. De kleuren van onze Berber vloerkleden kunnen onderling een beetje afwijken aangezien het een handwerk kleed is.


Maatwerk

Berber vloerkleed Beni Ouarain wordt voor iedereen op maat gemaakt. Om je alvast een indicatie te geven hebben we een aantal standaardmaten weergegeven. Maar in principe zijn alle maten mogelijk. In onze maatwerk calculator kun je jouw maat ingeven en alvast een prijsindicatie zien. Dit is echter zonder verzendkosten, dat is namelijk nog afhankelijk van formaat en gewicht van het kleed. Van alle kleuren hebben we stalen in huis. Dit zijn miniatuurtjes van het uiteindelijke kleed. Vraag ze zeker even aan en bekijk het kleed bij je thuis. Zo kan je goed zien of het past binnen je interieur.        

chevron_right

Productspecificaties

Merk
Kaatz
Afmeting
250x300cm
Kleur
Beige
Materiaal
100% Wol
Vorm
Rechthoek|Vierkant
Structuur
Hoogpolig

Account

Test
Actief
Klantnummer:
assignment
Bestellingen
chevron_right
description
Facturen
chevron_right
admin_panel_settings
Gegevens
chevron_right