done
Persoonlijk advies
done
Stalenservice
done
Gratis thuisbezorgd
done
Maatwerk mogelijk

Maat bepalen

Hoe groot moet mijn karpet zijn?!

Yess! Het kleed is gekozen en je bent er ook al uit welke kleur het moet worden. Gedaan met de keuzestress zou je denken, maar nee toch niet, er is nog één laatste keuze over: De maat van het kleed?!

Want wat is er nu mooier dan een vloerkleed dat precies past bij die mooie bank, die leuke tafel of die gave ruimte. Het moet dan een mooi geheel worden zodat alles met elkaar verbonden is.

Kijk eerst of je uitkomt met een standaard maat. Dit is vaak voorradig en is in verhouding ook goedkoper dan maatwerk. Maar je komt niet altijd uit met een standaardmaat. Dan maken wij jouw lievelingskleed graag op maat. Of het nu in het rond, een rechthoek of vierkant moet zijn?! Het kan... nou ja, kan bijna altijd!

En hoe weet je nu welke maat de juiste maat voor jou is?

Het hulpmiddel hiervoor is kranten! Door verschillende kranten uit te leggen kan je beter een beeld vormen. Je ziet dan namelijk meteen welke oppervlakte je kleed in gaat nemen op de vloer. En zo zie je snel wat de maat van je vloerkleed moet zijn.

Dit idee werkt natuurlijk ook met lakens of door simpelweg vuilniszakken uit te leggen.

Daarbij is het natuurlijk ook belangrijk hoe je de meubels bij het kleed wilt hebben. En het leuke is daar zijn geen ‘regels’ voor. Dus wat vind je zelf mooi en wat je met het vloerkleed wilt creëren, dat bepaal je zelf. Hieronder geven je wat opties en schetsen om je op weg te helpen.

Sfeer 1: Meubels gedeeltelijk op het kleed

Hier wordt de maat van het vloerkleed bepaalt door het kleed een stukje onder de meubels door te laten lopen. Je plaatst de meubels dan gedeeltelijk op het kleed. Dit is een goede manier om eenheid te creëren in je ruimte. En je karpet de verbindende factor tussen je meubels te laten zijn. Deze optie is in bijna alle indelingen toe te passen, dus zit je altijd goed!

Sfeer 2: Meubels volledig op het kleed

Wanneer je een erg grote woonkamer hebt, creëer je meer een eenheid wanneer je ook een groot kleed hebt. Hier kan je er dus ook voor kiezen om alle meubels volledig op het kleed te plaatsen. En creëer je als het ware een eiland waarop je meubels staan. Ook wanneer je een erg grote bank hebt is het mooi om deze volledig op het kleed te plaatsen. Op deze manier krijgt de bank een prominente uitstraling in de ruimte.

Sfeer 3: Een rond vloerkleed bij je zithoek

Of wat dacht je van een rond vloerkleed bij je zithoek. Leuk om de rechte vormen in je huis te doorbereken en heel sfeervol. Er zijn best al wat kleden die we in het rond kunnen maken voor je. Vraag ons zeker even naar de mogelijkheden.

Sfeer 4: Wil je een vloerkleed onder de eettafel plaatsen?

Ook dat kan! Maar dan wel het beste met een vlak kleed. Zodat je stoelen niet in het kleed blijven haken. Houd dan aan iedere kant van de eettafel ongeveer 60-70 cm over zodat de stoelen gemakkelijk naar achter kunnen schuiven op het kleed. Bij de kopse kanten van je tafel adviseren wij zo’n 30 cm over te houden. Heb je een ronde eettafel dan kan je een rond vloerkleed eronder leggen. Ook hier houd je rekening met zo’n 60-70 cm zodat je stoel, als je deze naar achter schuift, op het kleed blijft staan.


Account

Test
Actief
Klantnummer:
assignment
Bestellingen
chevron_right
description
Facturen
chevron_right
admin_panel_settings
Gegevens
chevron_right
>